A koriandermag és a korianderlevél felhasználása ugyan jelentősen eltér, de abban megegyeznek, hogy mindkettőnek rengeteg fontos és jó hatása van egészségünkre.
A koriandermagot a magyar élelmiszeriparban és konyhában rendkívül sokoldalúan használjuk.
A szinte tökéletesen kerek koriandermagok egészben savanyúságok alapfűszereként, emésztést segítő hatása miatt sülthúsok fűszereként is használják. Sörgyárak, sörfőzők pedig bizonyos sörök elkészítéséhez adják.
Konyhai felhasználása során a magok szárazon történő pirítását javasolják.
Őrölt korianderként kenyerek és sütemények ízesítéséél, mézessütis termékek gyártásánál fontos összetevő.
Rendkívül komplex ízvilága miatt a modern csúcsgasztronómia is újragondolta felhasználási lehetőségeit, van olyan étterem, ahol korianderes fagyi az egyik különlegesség.
A korianderlevél a thai konyha és indiai curryk fontos alapanyaga, római köménnyel társítva különlegesen egzotikus keleti ízvilág érhető el általa. Megjelenésében a metélőpetrezselyem levelére hasonlít.
Érdekesség: Azért azt érdemes figyelembe venni, hogy a korianderlevél íze megosztja felhasználóit, állítólag genetikai adottság, hogy valaki hogyan érzékeli a levélben rejlő aromákat, természetes vegyületeket, valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon nem.
Ha Ön termelő és koriandert termel vagy termelni szeretne, akkor felvásárlással kapcsolatban keressen meg bennünket a Kapcsolatok menüpontban megadott elérhetőségeken.