A kakukkfüvet önálló fűszerként húsos ételek, pikáns levesek ízesítésére is ajánljuk, a zöldségköretek közül a cukkini, padlizsán, paradicsom és gombás ételek kedvelt ízesítője.
Mivel elég intenzív az íze és illata, zamatát őrölt kakukkfűként is sokáig megtartja.
Provence-i fűszerkeverékünknek is egyik fő összetevője, ez a keverék a kakukkfű mellett rozmaringot, bazsalikomot és borsikafüvet tartalmaz. A provence-i fűszerkeveréket fűszeresen pikáns aromája miatt az étellel együtt főzve húsételekhez és zöldséges ragukhoz egyaránt javasoljuk.
A kakukkfű áztatásával készült kakukkfű teát a népi gyógyásztaban légúti megbetegedések esetén javasolják, a legtöbb köhögés elleni készítmény is tartalmaz kakukkfüvet illetve kivonatát.
Érdekesség: már az ókorban is ismert volt, nevét a görög thymos = bátorság szóból kapta, a vitézség jelképének tekintették. A kakukkfű a görögöknél a kecses eleganciát jelképezte, sokszor bókoltak úgy, hogy „a kakukkfű illatát árasztod”, ami dicséretnek számított.
Allergén információk megtekintéséhez kattinson lentebb a Termékspecifikációért, melyet a megadott email címre mellékletben küldünk.