Fehérbors: A fehérbors íze lágyabb, hiszen az érett bogyókat leszedés után 8-10 napig vízben áztatják, majd kitörik belőle a magot. Fehér színű ételek és mártások ízesítésére kiváló.
Feketebors: A feketebors a legtöbbet használt borsfajta. Közvetlenül érés előtt szedik le, és az ilyenkor még sárgás bogyók ez után sötétednek be.
Zöldbors: Más egyre elterjedtebb hazánkban is a zöldbors. Vöröshúsokhoz, mártásokhoz kiváló választás. Inkább gyümölcsös és nem csípős az íze.
Rózsabors: A rózsabors nem is igazán bors, hiszen a szömörcefélék családjába tartozik. Édeskés és nem csíp, íze hasonlít a borókabogyóéra. Tökéletes kiegészítője halaknak, szárnyasoknak és édességeknek is.
Kicsi a bors, de erős! Főleg nagykereskedelmi mennyiségben!
Borskülönlegességek
Arra törekszünk, hogy olyan termékeket és fűszereket hozzunk el vásárlóinknak, amit máshol nem kaphatnak meg. Nincs ez másként a borsok terén sem. Bemutatunk pár különlegesebb terméket, amik az Alpaka kínálatában is megtalálhatóak.
Csokoládébors: Hosszúkás fürtszerű termésének nevét onnan kapta, hogy kakaós, étcsokoládés karaktere van. Enyhén csíp és kicsit zsibbasztó hatású a nyelven. Emiatt az aroma miatt mozsárban összetörve tökéletesen illik vadételekhez, zöldségekhez és gyümölcsös fogásokhoz.
Szecsuáni bors: Citrusos, tüzes, az ázsiai konyha elengedhetetlen kelléke. Erősen aromás íze a magot borító narancsos héjból származik, a benne lévő fekete mag kemény és ízetlen, így a szárított fűszer ezt már nem is tartalmazza. Tökéletesen működik húsokhoz pácalapként és az ázsiai konyha szinte minden fogásához a hagyományos bors helyett.
Vad dzsungel bors: Ez a nagyon ritka borsfajta Madagaszkáron nő annyira magasan, hogy évente mindösszesen 1,5 tonnát szüretelnek belőle. Asztali borsként őrölve használják a legtöbbször. Aromája bársonyos ugyanakkor kellően csípős.
Ez a három különleges fajta bors is megtalálható fűszerkínálatunkban a nem kevésbé érdekes guineai bors, hosszúbors, kubeba bors és füstölt Malabar bors mellett.
Borskeverékek
A borsok azonban nem csak önmagukban használhatóak, hanem egymással keverve egy teljesen új ízélményt adnak az ételeknek.
Kínálatunkban is megtalálhatóak a borskeverékek.
Tarkabors: Ez a keverék harmonikus elegye a fekete, a fehér, a zöld és a rózsaborsnak. Nem csak színével nyűgöz le, de sokrétű felhasználhatósága is sokak kedvencévé teszi. Mivel minden ismert és kedvelt fajta megtalálható benne szinte minden ételhez kiváló, még a csokoládéhoz is!
Citromos bors: Igazi üdítő fűszerkeverék, ami a halak és a szárnyasok jó barátja. Édességekben sem ritka és a sajtos ételeket is nagyon feldobja.
Szükséged lenne csomagolóra és saját receptúrás fűszerkeverékekre nagy mennyiségben?
Bérgyártóként is a legjobbak vagyunk!
Prémium minőség, egyedi receptúra, nagy mennyiségben a legnagyobb titoktartás mellett.