Cégünk már 2015-ben áttért a vonatkozó szabályokra és jelölésekre, de a fűszerpaprikákra vonatkozó Magyar Élelmiszerkönyv a változás kapcsán még 2016. június 30-ig engedi kereskedelmi forgalomban tartani a korábbi szabályozásnak megfelelő fűszerpaprika őrleményeket.
A hatályos szabályok szerinti csoportosítás szerint cégünk I. osztályú fűszerpaprika őrleményeket forgalmaz (a korábbi csemege és különleges kategóriából), 140-150 ASTA feletti tartományban, melyek csípősség szempontjából csípősségmentes kategóriába tartoznak.
I. osztályú fűszerpaprika őrleményt mind 100%-ban magyar származású fűszerpaprika őrleményt, mind 100%-ban kínai importból származó, minőségi fűszerpaprika őrleményt forgalmazunk. A kettőt nem keverjük, más és más szükséges igényt elégít ki a két termék.
Az édes fűszerpaprikákon kívül csípős fűszerpaprikaként indiai, magas kapszaicin tartalmú chiliport és őrölt Habanero chilit forgalmazzuk.
A fűszerpaprika őrlemények körében néhány éve egyre nagyobb a fogyasztása a füstölt fűszerpaprika őrleményeknek, ezt tudunk kínálni magyar termelőtől is és némileg kedvezőbb árban spanyol termőhelyről is.
Fontos a fűszerpaprika őrlemények megfelelő tárolása: száraz, fénytől védett hűvös helyen tároljuk, hiszen a festéktartalma folyamatosan bomlik, színezőképessége romolhat. A legmagasabb természetesen az októberi szüret után frissen szárított és őrölt fűszerpaprika színezőképessége, amely nyárra már valamennyit veszít ezen képességéből.